GEEN DOKTERSHANDELINGEN

Tandsteen

Een aantal handelingen zijn voorbehouden aan de dierenarts. Veel daarvan gaan onder narcose.
Ik ben van mooi, zij zijn van auww.

Er zijn een aantal handelingen die ik niet doe. Hiervoor verwijs ik je naar de dierenarts. Soms kom ik iets tegen dat jij nog niet hebt opgemerkt, zoals verstopte anaalklieren, ingescheurde nagels, een ontstoken tand of een sluimerende oorontsteking.

Als hondentrimmer ben ik voor al deze zaken opgeleid en herken ik ze direct. In de meeste gevallen verwijs ik je echter door naar de dierenarts. Enerzijds omdat je er misschien voor verzekert bent, anderzijds omdat de dierenarts veel hoger is opgeleid om medische handelingen te verrichten. En uiteraard ook omdat jouw hond bij mij voor de toekomst geen angst moet krijgen zoals ze deze bij de dierenarts wel kan ontwikkelen.

Laat mij precies weten hoe jouw hond op bepaalde dingen kan reageren zodat ik voorbereid ben op een schrikreactie. Alles voor jouw hondenvriend!

Hond knippen of scheren

Goed scheren, simpel maar niet gemakkelijk.

De vacht, een genetische mix van mooi en complex. Maar hoe honderhoud je dat het beste? Voor het eenvoudig inkorten of in model brengen van de vacht kan je een hond scheren.

Het gaat veel sneller dan knippen en het resultaat kan korter zijn. Vachten met veel klitten kunnen vaak beter geschoren worden en vervolgens afgewerkt met een (effileer)schaar, daar waar de scheerkoppen er niet goed bij kunnen.

Maar scheren heeft ook nadelen, zoals het doen veranderen van structuur en kleur van de vacht. Soms wordt een vacht dikker en wolliger en daardoor veel moeilijker om te plukken. Voorscheren, nascheren, tegenscheren, ga niet zomaar zelf aan de slag en laat je goed informeren over welke scheerkop bij welk deel van de vacht past en welk lichaamsdeel je juist wel en welke je juist niet scheert.

Doorbijters, hijgers, kleerkasten, kwijlers, zenuwlijders, langsnuiten, stresskippen, flaporen, onderbijters, krabbers, angsthazen, jagers, stinkerds, weglopers, buikschuivers, macho's, ze zijn allemaal welkom!

EEN HOND WIL MAAR 1 DING

Mee

Daarom is het van belang dat jouw hond het leuk vindt om bij mij in de salon te komen. Al het gefriemel en weer schoon en fris worden moet een feestje zijn, zodat het de volgende keer weer een kwispelfestijn is.

Dit is wat ik voor je kan doen

  • Trimmen
  • Wassen
  • Knippen
  • Scheren
  • Plukken
  • Nagels
  • Logeren
  • Ontwollen

Wil je een afspraak maken?